Atalarımızın Ninelerimizin Bin bir derde deva diye nitelendirdiği koruk Üzümün olmamış haline deniliyor. Sıcaklarla birlikte olgunlaşarak üzüm halini alıyor.
Koruk suyu da olmamış üzümden elde ediliyor. Doğal olması onu hastalıklara karşı bir önlem olarak kullanmaya itiyor insanları…
Geçmişten günümüze dedelerimiz ve ninelerimizin tükettiği koruk suyu mideye, sindirim sitemine kabızlığa ve daha birçok rahatsızlığın giderilmesinde doğal bir yöntem olarak kullanılıyor.
Koruk suyunun ayrıca İştah açma, Sıcak havalarda toksinlerin dışarı atılmasını sağlar. Vücudu serinletir ve rahatlatıcı etkisi vardır.
SALATANIN DA VAZGEÇİLMEZİ
Özellikle kırsal alanlarda, köylerde ya da müstakil evlerde yaşayanlar daha çok bilir ve kullanırlar. Köylerde salatalar için limon bulunmadığı zaman koruk suyu kullanılır. Salataya eklenen katkısız zeyin yağı ile birlkte bir lezzet şöleni ortaya çıkar.
ATOMCULARA ÖNERİ ‘KORUK SUYU DENEYİN’
Güneydoğu’nun incisi Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da hava sıcaklıklarının artması ve ramazan aynın içerisinde olunması nedeniyle gittikçe artan taze meyve suyu satıcılarına ilgi de artıyor. Atomcu diye bilinen bu işyerleri iftar ve sahurda oldukça rağbet görüyor. Doğal ve taze olması nedeniyle tercih edilen bu içeceklere koruk suyu neden eklenmesin diyerek bu öneriyi de paylaşmış olalım.