Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte değirmenlerde hareketlilik başladı. Bu hazırlıklar Ağustos ayında başlıyor Ekim ayına kadar devam ediyor. Genellikle un ve yem çeşitlerinin hazırlandığı değirmenlerde bu günlerde bulgurdan tarhanaya, kuru biberden salçaya çeşitli kışlık yiyecek hazırlıkları yapılıyor. Bucak ve çevresinde de bulgur tarhana yaptırmak isteyenler değirmenlerin yolunu tutuyor. Değirmende yapılan kışlık hazırlıklar hakkında bilgi veren Veli Tekerci, Bucak ve çevresinde bu dönemde herkesin kışlık yiyecek hazırlıklarını yaptığın, bu nedenle işlerinde yoğunluk yaşandığını belirterek, kışlık hazırlık yapılan yiyecekler ve çeşitlerini anlattı. Bulgur ve tarhananın yanı sıra buğdaydan çeşitli ürünler de elde edildiğini söyleyen Veli Tekerci, un olarak yufkalık, pastalık, makarnalık gibi her türkü un çeşidi bulundurduklarını söyledi.
Kazançlarından memnun olduğunu aktaran Tekerci, buğdayın bulgura çevrilmesi işleminin kilogram fiyatı hakkında da bilgi verdi.