Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Topluluğu (PDR) tarafından Çocuğun sağlığını, zihinsel, fiziksel ve psikolojik gelişimini, benliğini olumsuz yönde etkileyen; başa çıkamadığı yıkıcı ve zarar verici hareket ya da davranışları kapsayan çocuk istismarı ve ihlali konusunun ele alındığı, “Çocuk İstismarını ve İhlalini Önleme ve Çocuk Koruma Kanunu” konulu konferans düzenlendi.MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda gerçekleştirilen Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan konferansın açılış konuşmasını MAKÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi, PDR Akademik Danışmanı Doç. Dr. Firdevs Savi Çakar yaptı. Çakar, “Çocuk istismarını anlamadan korumamız mümkün değildir. Ortaya çıkarılması, önlenmesi ve koruma konusunda daha nitelikli olunması gerekiyor” dedi.
Burdur’daki çocuk koruma kanunu koordinasyon kurulunun bir üyesinin de Üniversite olduğunu söyleyen Firdevs Savi Çakar, istismarın çocuğun hayal edebileceği, uydurabileceği, yalan söyleyebileceği bir durum olmadığını söyledi.
Çocuk istismarının fiziksel, cinsel, duygusal ve ekonomik olarak sınıflara ayrılabildiğini aktaran Çakar; “Bu konuda pasif, bağımlı, içe dönük, kaygılı, korkulu, güçsüz, endişelerini dile getiremeyen, tehdit içeren davranışı tanımayan ve ifade edemeyen çocuklar yüksek risk gurubuna girmektedir” dedi. Burdur Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden Sosyal Hizmet Uzmanı Murat Girgin de çocuk koruma kanunu kadar çocuk dostu olmanın önemine değindi istismar ile ilgili sürecin işleyişi hakkında bilgiler aktardı. Konferans, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ile son buldu.