Burdurlu İşadamı Ercan Akın, atıl olan mermer tozlarını ekonomiye kazandırmak amacıyla 8 yıldır çalışmalarını sürdürdüğü ve 11 ay önce üretimine başladığı inşaat ürününün tanıtım toplantısı yapıldı. Kent Merkezindeki bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısına Burdur Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, Baro Başkanı Ramazan Gedik, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, MAKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Acar ve Prof. Dr. Mehmet Karaca, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden akademisyenler, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilciler ve Burdurlu işadamları katıldı. Programda konuşan ve üretimine başladığı ürünü tanıtan İşadamı Ercan Akın, mermer tozu ve atıklarından yapılan e çalışmalarına 8 yıl önce başladıkları inşaat ürününün ilk örneklerini piyasaya sürmekten onur duyduğunu ifade etti. Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Turunç, Türkiye’de inşaat sektörünün konumu, ülke ekonomisine sağladığı gelir ve ekonomik dilim içindeki yerinin yanı sıra üretilen bu ürünün inşaat sektörü için sağlayacağı ekonomik katkıdan bahsetti. Turunç, ürünün yapımında kullanılan pomza hakkında bilgi verdi.
Ürünün yapılış aşamaları hakkında hazırlanan sinevizyon katılımcılara izletildi, ürünün AR-GE çalışmaları anlatıldı. Ürünün tanıtım videosunun izletilmesinin ardından konuşan Süleyman Demirel Üniversitesi Maden Mühendisliği Doğal Taşlar AR-GE Sorumlusu Prof. Dr. Raşit Altındağ, üretilen bu ürünün mühendislik açısından faydaları, inşaat sektörüne sağlayacağı yapı güvenliği ve ekonomiye sağlayacağı katkılardan bahsetti.
Toplantıda ürün hakkında Kanal 15’e açıklama yapan İşadamı Ercan Akın, ürünü üretime geçirme aşamaları hakkında konuştu, ürünün fikir aşamasının nerden doğduğu hakkında bilgi verdi. Daha sonra tanıtım toplantısına katılan davetliler müzik eşliğinde akşam yemeği yedi. Burdur’un önde gelen işadamlarından biri olan Ercan Akın, 8 yıldır çalışmalarını sürdüğü ve 11 ay önce ilk üretimi yaptığı, İzobox adını verdiği inşaat malzemesi sahip olduğu özellikleri ile Türkiye ve dünyada ilk ve tek. Araştırma-Geliştirme ve Laboratuvar çalışmaları Süleyman Demirel Üniversitesi’nde yapılan İzobox, depreme karşı dayanıklı, ekonomik, montalamaya ihtiyaç duyulmayan, sıva yapılmadan kullanılabilen, yangına karşı dayanıklı, ortam nemini dengeleyen, su tutmaz, çevre dostu, üretim aşamasında hiçbir kimyasal ve biyolojik ürün kullanılmamış tamamen mermer tozu ve pomzadan imal edilmiş bir ürün olması sebebiyle Burdur ve ülke ekonomisine artı değer katacak yüksek kaliteli bir ürün.