Burdur’un Bucak İlçesi’nde eğitim veren Emin Gülmez Ortaokulu tarafından hazırlanan “Seksen Bir İliz, Hepimiz Biriz” adlı eTwinning projesi kapsamında düzenlenen yerli ürünlerin tanıtımının yapıldığı poster sergisi bugün gerçekleştirildi. Saat 10.30’da yapılan poster sergisi açılışına Bucak Kaymakamı ve Bucak Belediye Başkanı Yalçın Sezgin, Belediye Başkan Yardımcısı Ferruh Kanık, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, kurum Müdürleri, Emin Gülmez Ortaokulu Müdürü Ayhan Ören, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Okulun İngilizce Öğretmeni Ömer Abalı’nın proje sorumluluğunu üstlendiği sergi açılışında ilk olarak okulun Halk oyunları ekibi tarafından folklör gösterisi sunuldu. Açılış töreninde konuşan Proje Sorumlusu Ömer Abalı sergi hakkında bilgi verdi. Bu haftanın yurt genelinde yerli malı olması sebebiyle bunu daha geniş nasıl yapabiliriz düşüncesi ile bu projeyi geliştirdiklerini ve her ilin yerel ürünlerini tanıtan posterler hazırladıklarını ifade eden Abalı, projenin 81 ilde eş zamanlı yapıldığını ilerleyen dönemlerde ise uluslararası bir proje haline taşımayı hedeflediklerini anlattı. Açılışta konuşan ve yerel ürünlerin tanıtılmasının son derece önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Kaymakam-Belediye Başkanı Yalçın Sezgin, Sergi açılışının hayırlı olmasını dileyerek protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Daha sonra Kaymakam Sezgin, yerel ürünlerin ve özelliklerinin tanıtıldığı poster sergisini gezerek öğrencilerden hazırladıkları ilin lezzetleri ve tarihi özellikleri hakkında bilgi aldı, öğrencilerle sohbet etti. Sıra Burdur ilini tanıtan Burdur posterine gelince posteri hazırlayan öğrenci Burdur’un ceviz ezmesini, curasını, bağlamasını, Bucak’ın da salebini anlattı, en güzel tarihi alanları hakkında bilgi verdi. Kaymakam Sezgin ve beraberindeki heyet daha sonra Bucak’ın ülke genelinde meşhur olan ve Salep Ustası Aziz Gündüz tarafından hazırlanan salebinden tattı. Kaymakam Yalçın Sezgin Manisalı olan Proje Sorumlusu Ömer Abalı’dan da Manisa’nın yöresel lezzetleri hakkında bilgi aldı. Abalı, 41 çeşit baharattan yapılan ve 570 yıldır gelenek olarak süren Mesir Macununu anlattı.