Kurban Bayramı’nda kurban kesim işlemi ve sonrasından yapılan işlemler oldukça rağbet gördü. Kurban etini zahmetsiz hazırlamak isteyen vatandaşlar bu işlemleri ücretli yapan, bu alanda hizmet veren işletmelerin yolunu tuttu.
Halk arasında kelle ütmek olarak bilinen işlem için kurbanını kesen vatandaşlar, Bucak Ek Sanayi Sitesinde hizmet veren Osman Tıngır ve ailesine başvurdu. Bir hayli zahmetli olan kele ütme işleminin bir o kadar da dikkat edilmesi gereken püf noktaları bulunuyor.
Zahmetli olan bu işlemi evinde yapamayan vatandaşlar ise 150 TL karşılığında zahmet çekmeden bu hizmete ulaşıyor. Kurban Bayramı süresince aile fertleriyle birlikte kelle ve bacak ütme hizmeti veren Osman Tıngır, kelle-bacak ütme işleminin nasıl yapıldığını, dikkat edilmesi gereken hususları Kanal 15’e anlattı.