Ülke genelinde kutlanan Kurban Bayramı ile birlikte vatandaşlar, kurban ibadetini yerine getiriyor. Kurbanlıklarını işlemek için kasaplara gidenler, et parçalama ve kıyma çektirmek için sabahın erken saatlerinden itibaren sıraya giriyor.
Kurbanını kesen vatandaşlar bayramın ilk gününden itibaren kasapların yolunu tuttu. Bayram mesaisi yapan kasap dükkânlarında yoğunluk yaşandı. Kasaplar vatandaşın getirdiği etleri işlemden geçirerek isteğine göre pirzola, kuşbaşı, kıyma ya da sucuk şeklinde işliyor.
Ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Burdur’un Bucak İlçesi’nde de kurbanlıkların kesilmesinin ardından kasaplarda kıyma çektirme yoğunluğu yaşandı. Bucak’ta faaliyet gösteren kasaplar, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde vatandaşların taleplerine yetişmek için ter döktü.
Erken saatlerde çalışmaya başlayan kasaplar, bayram süresince yoğunluk yaşadıklarını belirtti. Bucak’ta hizmet veren Kasap Mehmet Altundaş; “Bu yıl et işlemenin kilosu 8 lira, vatandaşın getirdiği etleri işlemden geçirerek isteğe göre başta kıyma çekmek üzere kuşbaşı ve sucuk yapımı konusunda hizmet veriyoruz. Yoğunluk bir kaç gün daha sürer” diyerek herkesin Kurban Bayramını kutladı.