Kurban Bayramı dolayısıyla büyükbaş hayvanların kesilip parçalara ayrıldığı kesimhanelerde yoğunluk yaşandı. Burdur’un Bucak ilçesinde Kuşbaba Köyü yolu üzerinde bulunan kesimhanede vatandaşlar kurbanlıklarını kesim işlemi için sıra bekledi. Kasaplar ise hummalı şekilde çalışmalarını sürdürdü. Bayramın ilk günü kesimhane ve kasaplarda yoğun çalışma hakimdi. Antalya’dan Bucak’a gelen ve Kurbanlığının kesimi için bekleyen Turgay Dalkılıç, herkesin Kurban Bayramını kutladı.
Besici Ahmet Özcan’a ait kesimhanede de kurbanlıklarının kesimi için gelen vatandaşlar hayli yoğunluk oluşturdu. Özcan, her yıl Kurban Bayramı vesilesiyle aynı yoğunluğu yaşadıklarını söyledi. Büyükbaş bir hayvanın yaklaşık 45 dakika içinde kesilip paketlendiğini aktaran Özcan, besihanesinde Kurban Bayramı’nda 170 büyükbaş hayvanın satışını yaptığını, 75 çalışanla ilk 2 gün boyunca kesim işleminin tamamlanacağını belirtti, büyükbaş kurbanlık fiyatları herkesin Kurban Bayramını kutladı.
Hava sıcaklıklarının yüksek olması sebebiyle kesimhanede etlerin bozulmaması için de gerekli önlemler alındı. Bugün kesilen büyükbaş kurbanlıklar soğuk hava deposunda muhafaza edilip parçalara ayrıldıktan sonra sahiplerine eşit şekilde paylaştırıldı. Kurban etlerini teslim alan vatandaşlar ise evlerinin yolunu tuttu. Son yıllarda insan gücü ile makine gücünün birleşimi Kurban kesimi konusunda da vatandaşlar için büyük kolaylık sağlıyor.