Isparta’ya bağlı Deregümü köyünde üretilen örtü altı sera domatesinin hasadı başladı. İç piyasanın yanı sıra Avrupa ve Orta Doğu ülkelerine ihraç edilen domateste bu yıl yaklaşık 15 bin ton rekolte bekleniyor. Isparta merkeze bağlı Deregümü köyünde yayla şartlarında üretilen örtü altı sera domatesinin hasadına başlandı. 700 dönümlük seralarda yetiştirilen domateste bu yıl yaklaşık 15 bin ton rekolte bekleniyor. Hasadın başlamasıyla seralarda toplanan domates ilk etapta Ankara, Konya, İzmir, İstanbul gibi büyükşehirlere gönderiliyor. Her yıl Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine de ihraç edilen Deregümü domatesi, ülke ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlıyor. Hasadın yaklaşık 100 gün sürmesi bekleniyor. Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Antalya’da hasadın sona ermesinin ardından Isparta’da Deregümü köyü başta olmak üzere farklı bölgelerde domates hasadının başladığını belirtti. Deregümü’de toplam 1.200 dekar sera alanında 700 dekar domates üretildiğini kaydeden Başkan Selçuk; “Bu yıl toplam 15 bin ton civarında domates üretimi bekliyoruz. Çiftçilerimiz, yaptığı üretimle ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Deregümü domatesi iç piyasanın yanı sıra farklı ülkelere ihraç ediliyor. Fiyat konusunda hem üretici hem de tüketiciyi düşünmek lazım. Her iki tarafı da düşünerek fiyat dengesini sağlamak gerekir” dedi. Domates üreticisi Hasan Akdemir de hasadın güzel başladığını kaydederek; “Bombus arılarla doğal üretim gerçekleştiriyoruz” dedi.