Ülkemiz dahil dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında vatandaşların olduğu kadar gıda işletmecilerinin de dikkat etmesi gereken kurallar var. Bu kapsamda Burdur’un Bucak ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bucak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından İlçede bulunan fırınlar denetlendi. Bucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Gıda Mühendisleri Özge Küçüktosun ve Onur Küçüktosun ile Bucak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri dün ilçede bulunan fırınlara giderek hem denetim yaptı hemde koronavirüs tedbirleri kapsamında fırın çalışanlarına bilgi verdi. Bucak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından fırınlarda yapılan denetimler sonrası Gıda Mühendisi Özge Küçüktosun tarafından gıda işletmelerinde koronavirüsten korunmak için 10 altın kural, genelgeye göre unlu mamüllerin satışı ve ellerin doğru yıkanma şekli işletmecilere ve çalışanlara sosyal mesafe korunarak aktarıldı. Gıda işletmelerinde, işletmecilerin dikkat etmesi gereken 10 kural şöyle: Personelin sağlığına dikkat et! Hasta personel çalıştırma! Ulaşımı kolay olan yerlere dezenfektan koy! Kullanılmayan boş kasa ve ambalaj materyallerini işletmeden uzaklaştır. Çöplerini düzenli periyotlarla işletmenden uzaklaştır. Alışveriş işlemlerinde kullandığın bıçak, tezgah, servis materyallerinin temizliğine dikkat et! Toplu tüketim yerlerinde masa, kapı kolu gibi yüzeylerin hijyenine dikkat et! İşletme yüzeylerinin temizliğine dikkat et! Ambalajsız gıdaların satışında hijyen kurallarına dikkat et! Ellerini sık sık yıka! Personelin maske, bone, eldiven, önlük gibi koruyucu kıyafetlerin kullanmasını sağla! İşletmeni sık sık havalandır! Fırınlara gereken bilgilendirme yapıldıktan sonra ekipler tarafından Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından tavsiye edilen “gıda alerjiniz var mı?” broşürü verilerek işletme müşteriler tarafından görülebilecek bir yere asılması söylendi.