Isparta’ın Senirkent ilçesine bağlı Garip Köyü’nde üretilen “Garip Barbunyası’nın hasadı son sürat devam ediyor. Köyün adıyla tescillenen barbunya marka haline geldi. Isparta’nın Senirkent ilçesine bağlı 700 nüfuslu Garip Köyü’nde, yılda 4 bin ton “Garip Barbunyası” üretiliyor. 2 bin dönüm barbunya ekimi olan köy, bugünlerde adeta çadır kenti andırıyor. 2 bini aşkın tarım işçisinin bulunduğu Garip Köyü’nde barbunya geçen yıla göre daha kaliteli. Hava sıcaklığının yüksek olması barbunyaya yaradı. Üretilen barbunyalar, İstanbul ve Bursa ağırlıklı olmak üzere iç piyasaya pazarlanarak, milli ekonomiye katkı sağlanıyor. Üreticileri ziyaret eden Isparta Ziraat Odası Başkanı ve İl Koordinasyon Başkanı Mustahattin Can Selçuk, barbunyanın köyün adıyla tescillendiğini, ekonomiye katkı sağlandığını kaydetti. Selçuk, üretilen barbunyanın renginin ve kalitesinin oldukça güzel olduğunu ifade ederek “Biz çiftçiler olarak üretiyoruz Türkiye’mize afiyet olsun” dedi. Ziraat Mühendisi ve aynı zamanda köyde barbunya üreten Havvanur Çelebi, üretilen barbunyaları büyük şehirlere gönderdiklerini söyledi. Kalitenin yüksek fakat geçen yıla göre fiyatların biraz düşük olduğunu ifade eden Çelebi, “Garip barbunyası tescillenmeli ve her yere duyurulmalı” dedi.