Sonbahar aylarında vatandaşlar kışın tüketeceği yiyeceklerin hazırlık telaşına giriyor. Bucak ve çevresinde vatandaşlar Eylül ayı boyunca tarhana, bulgur, salça ve pekmez gibi yiyeceklerini hazırlayarak kışın afiyetle tüketiyor. Yapımı oldukça zahmetli olan bu yiyeceklerin yapım aşamasında değirmenler makine sistemi ile vatandaşlara öğütme ve sıkma aşamasında büyük kolaylık sağlıyor.
Burdur’un Bucak İlçesi’nde Değirmen İşleten Veli Tekerci, Kanal 15’e yaptığı açıklamada, Eylül ayında yapılan kışlık hazırlıklarda vatandaşlara sağladıkları kolaylıklar hakkında bilgi verdi. Domates ve biber salçası ile üzüm sıkmanın yanı sıra hazır göce karışımı ve tarhana, bulgur öğütme işlemlerinde hizmet verdiklerini aktaran Tekerci, Eylül ayı boyunca bu hummalı çalışmanın devam ettiğini belirtti. Veli Tekerci, işlerini zahmetsizce ve kısa sürede tamamlamak isteyen herkesi işletmelerine davet etti.