Burdur’un Bucak İlçesi’ne bağlı Karapınar, Karaaliler, Kızılkaya, Gündoğrdu, Kızıcaağaç ve Uğurlu köylerindeki çiftçilerin tarım arazisinin bulunduğu Koparan Ovasında bundan yaklaşık 8 yıl önce yabani bir diken çeşidi türedi ve bu bitki türü şuanda tüm arazileri kaplayarak tarım yapılmasını engelleyecek boyuta ulaştı. Bucak Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Gönenç ve Bucak Ziraat Odası Başkanı Muzaffer Özdemir’le birlikte Cuma günü Koparan Ovasına giderek tarım arazilerinde incelemelerde bulundu, bu diken çeşidine karşı toplu mücadele yapmak gerektiğine vurgu yaptı. İncelemeler sırasında Gönenç ve Özdemir’e Karapınar Köyü Muhtarı Ali Özbek, Karaaliler Köyü Muhtarı Menderes Torun, Uğurlu Köyü Muhtarı İbrahim Mutlucan, Avdancık Köyü Muhtarı Bekir Yaman ve Kızılcaağaç Köyü Muhtarı Alim Çekli eşlik etti.
Yapılan incelemelerin ardından Kanal 15’e açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Gönenç, bitkinin bu bölgede daha önceden var olan ve yeni yeni çoğalmaya başlayan salsola olarak bilinen yabancı bir ot türü olduğunu söyledi. Bitkinin hızlı çoğalan ve hızlı büyüyen bir tür olduğunu ve Anadolu menşeyli bir bitki olmadığını anlatan Gönenç, şuan çiçeklenme döneminde olan bu bitki ile toplu mücadele yapılmazsa başarılı sonuç alınamayacağını söyledi. Gönenç, mücadele yöntemi olarak da ilaçla mücadele olmadığını mekanik mücadele yapılması gerektiğini söyledi.
Bucak Ziraat Odası Başkanı Muzaffer Özdemir de bu zararlı bitki ile tüm yetkiler, köy muhtarları ve çiftçiler el ele vererek birlikte mücadele yapacaklarını ve her türlü imkanı kullanıp Bucak’taki tarım arazilerinden bu bitkiyi uzaklaştıracaklarını söyledi. Kendince mücadele yapmış bir çiftçinin tarlasında yapılan incelemede de Ahmet Gönenç, yapılan bu yöntemin doğru olduğunu ancak buna ek olarak kuruyan dikenli bitkilerin bir araya toplanarak yakılması ve kökten çözüm bulunması gerektiğine dikkat çekti.