Kurban Bayramı dolayısıyla kasaplarda hummalı bir vardı. Kurbanı kesen vatandaşlar Kurban Bayramının birinci gününden bu yana etini saklama koşullarına uygun hale getirebilmek için kasaplara akın etti. Kasaplarda bayram boyunca kemikten et ayırma, kıyma çekme, kuşbaşı ve sucuk yapımı olarak çalışmalar tüm hızıyla devam etti. Kasaplarda bayram boyunca devam eden çalışmalar hakkında Burdur’un Bucak İlçesi’nde kasaplık yapan Muhammet Acar’dan bilgi aldık. Herkesin Kurban bayramını kutlayarak sözlerine başlayan ve Kurban Bayramı dolayısıyla yoğun bir çalışma içinde olduklarını aktaran Acar, kurban etinde hangi işlemleri uyguladıklarını anlattı.
Kurban etinde yapılacak işlemlerin eti fazla bekletmeden en kısa süre içinde yapmanın en uygun seçenek olduğunu belirten Acar, kıyma çekim ve sucuk basma fiyatlarından bahsetti. Acar, vatandaşa eti saklama koşulları hakkında da tavsiyelerde bulundu. Kasaplarda kıymanın kilosu 1 liradan çekilirken, sucuk basma işlemi ise 5 liradan yapılıyor. Sucuk basmak için de bu işlem için hazırlanmış et, sucuk harcı ile yoğurulup 1 gün bekletiliyor, ardından kasaplarda kurutulmuş bağırsak içine basılıyor ve gölgede on gün bekletilen sucuk bu işlemlerden sonra sağlıklı tüketime hazır hale geliyor.