Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar başkanlığında “Fikir Sofrası” toplantıları tematik olarak devam ediyor.
MAKÜ’nün politika belgesinde yer alan konular başta olmak üzere tematik düzeyde akademisyenlerle düzenli olarak gerçekleştirilen fikir sofrası toplantılarının bir diğeri bilişim alanında çalışmalar yapan akademisyenler ile gerçekleştirildi. Politika belgesindeki dijital dönüşüm ajandası odağı hakkında gerçekleştirilen toplantıda; bilişim alanında çok sayıda akademisyenle dijitalleşme ve gelişim trendleri, yapay zeka farkındalığı ve eğitim süreçlerine entegrasyonu anlamında farklılık oluşturmak üzere fikir alışverişinde bulunuldu.
Geleceğin Eğitimini Tasarlamak Durumundayız!
Toplantıda konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar yapay zekaya dikkat çekti. “Dijitalleşme ve üretken yapay zeka konusu günümüzde çok önde. Bizim de sürekli gündemimizde. Trendlere baktığımız zaman mesleklerin ve sektörlerin gelişim trendlerini okuduğumuz zaman sizlerin uzman olduğu bu alan gerçekten çok hızlı. Yükselen kıymetli bir değer. Biz de üniversite olarak bu gelişim trendlerini yakından takip etmek zorundayız. Üniversitemizin kurumsal değerini artırmak anlamında, farklılaşması anlamında bu gelişim trendlerini yakalamak zorundayız. Aksi takdirde sadece izlersek, geriden takip edersek sonuçlarının ne olacağını, nelerle karşılaşacağımızı hepimiz biliyoruz.”
Makü’nün tüm bölümlerinde yapay zeka dersi okutulacak
Rektör Dalgar konuşmasına şu şekilde devam etti: “Yapay zeka bambaşka bir hale geldi. Üniversite olarak her alanda yapay zekayı kullanmamız gerekiyor. Üniversitemizde yapay zekayı farkındalığını artırmak, bölüm bazında farklı uygulamalarını öğretmek için bir planlama içerisindeyiz. Bir veteriner yapay zekayı nerde ve nasıl kullanabilir, bir aşçı yapay zeka asiste edebilir mi, bir finans uzmanı için hangi noktalarda kritik önem taşır? Günümüzde yapay zekanın kullanılmadığı hiç bir alan kalmadı. Her meslek alanı için yapay zekanın kullanım alanlarını öğrencilerimize tanıtmak durumundayız. Seçmeli ve zorunlu bazı dersleri sizlerle birlikte tasarlayıp, hızlıca müfredatlarımızı güncellememiz gerekiyor. Sizlerin katkısına ihtiyacımız var. Bu gibi güncel odakları takip edip, eğitim sistemine entegre edecek olmamız nitelikli öğrenciyi MAKÜ’ye çekecek.”
Toplantıda bilişim alanında çalışmalar yapan akademisyenler tek tek fikirlerini belirterek üniversitenin kurumsal kimliğinin daha ileriye taşınması konusunda neler yapılabilir anlamında fikir alışverişi yaptılar.