Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri 15-18 Kasım 2023 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Gastro Antalya 23 Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Yarışmasında gümüş madalya getiren yemeklerini Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve ekibine sundular.
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. İlhan Avcu danışmanlığında katıldıkları yarışmada sergiledikleri performans ile 2. olarak gümüş madalya almaya hak kazanan öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, ve yönetimi öğrencilerin yarışmaya katıldıkları lezzetlerin tadına baktılar.
40 ülkeden onlarca şefin ve 10 bin kişinin katıldığı organizasyona MAKÜ’lü öğrenciler 2 ayrı kategoride katıldılar. Hikmet Özel “Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı” kategorisinde; İlayda Başkaya, Berkan Gür ve Doğukan Ali Kuzoluk ise “Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması” kategorisinde 2.’lik elde ederek gümüş madalya almaya hak kazanmışlardı. Öğrencilerin bu başarılarını tebrik eden Rektör Dalgar ve yönetimi Kitap Kahve Kafeteryası’nda hem öğrencilerin yarışmaya katıldıkları nar soslu soğan dolması, hünnap soslu balık katmer, safran soslu pumpkin ve ceviz ezmeli dolgulu balkabağı tatlısının tadına baktılar, hem de sevinçlerine ortak oldular.
Öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan Rektör Dalgar; “Öğrencilerimiz farklı alanlarda aldıkları derecelerle bizleri gururlandırmaya devam ediyorlar. Üniversitemizde uyguladığımız uygulamalı eğitimin özellikle Türkiye’deki gastronomi bölümlerinin içerisinde çok nadir bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Bize özgü ve öğrencilerimizin dört yıllık eğitim süreleri içerisinde yüzlerce yöresel, Osmanlı, Anadolu ve dünya mutfağı gibi farklı uygulamaları defalarca görüyorlar. Turizm sektöründen profesyonel aşçılar gelip, burada seminerler veriyor. Bu verilen uygulamalı eğitim; hem öğrencilerimizin mezun olduklarında sektöre adapte olmuş olarak mezun olmalarına, hem de bu tarz yarışmalarda derece almalarına olanak sağlıyor. Öğrencilerimizin yemeklerinin tadına baktık ve profesyonellere taş çıkartırcasına çok güzel lezzetler tattık. Elinize emeğinize sağlık. Başarılarınızın devamını dilerim” açıklamasında bulundu.