Şanlıurfa denildi mi akla ilk önce isotu gelir dertlilere deva hastalıklara şifa diye nitelendirilen isot bir de Şanlıurfa’nın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ciğer kebabıyla bütünleşirse tadına doyum olmaz.
Acılı ve acısız seçenekleri ile isteyene ciğer, isteyene kuşbaşı servis ediliyor. Soğanı ve içine koyacağınız malzemeyi hazırlamak da tamamen sizin maharetli ellerinize bırakılmış durumda…
Ocaktan alınan ince şişler lavaş ekmeğe çekilerek dumanı üstünde tüten bir vaziyette müşterinin masasına getiriliyor. Bu lezzeti bakır taslarda sunulan bol köpüklü bir ayran tamamlıyor.
Şanlıurfa’da hemen her ramazan tarihi Haşimiye Caddesi, sahurda ciğer kebabı yemek isteyenlerle dolup taşıyor.
Misafirliğe gelen, misafirini alan canı ciğer çeken herkesi sahurda o masada bulmak mümkün… Mevlana şehri Konya’dan peygamberler şehri Şanlıurfa’ya gelen misafirler de yedikleri doyumsuz lezzetlere bakın nasıl tepkiler verdiler.
Konya’dan gelen yerli turistler yemek kültürünün ve şehrin maneviyatının çok güzel olduğunu belirterek Şanlıurfa’nın gerek yemekleri gerekse dini ve tarihi güzellileriyle mutlaka görülmesi gereken bir şehir olduğunu ifade ettiler.